torsdag 18. juni 2009

Privatspaning er siste skrik


Det ser ut til at konseptet med outsourcing av politiets oppgaver til private aktører er i vinden også i Norge.

Advokatbyrået Simonsen har lenge hatt muligheten til å spane på og registrere mistenkte brudd på opphavsrettsloven (en forbrytelse som i verste fall har en alvorlighetsgrad på linje med nasking), og nå er det altså Human Rights Service som er i gang med spaning på mistenkte barnemishandlere.

Ingen av dem kan vel sies å være noe stor suksess, og det er gjerne på sin plass å nevne at selvtekt faktisk er ulovlig i Norge.

Foto: djwess

5 kommentarer:

JVarhaug sa...

Det må anmeldelser til for å oppklare lovbrudd, og slik har det alltid vært. Selvsagt ønsker man ikke for store innbrudd i privatsfæren, men man ønsker heller ikke å akseptere at noen mennesker skal ha rett til å skjære i stykker andre mennesker.

Omskjæring bør kartlegges for alle jenter når de kommer inn i Norge, og i 16 - 17-årsalderen av helsesøster. Med en slik rutinekontroll ville man vite om alle omskjærelser som skjer i Norge. Og når foresatte vet at de vil bli straffet for det, vil omskjærelse kunne bekjempes.

Men, kanskje ble de to yngste jentene reddet av denne aksjonen. Har foreldrene omskåret den eldste, er det all grunn til å tro at de hadde planer om å gjøre det med de to yngste også.

Persian Lady sa...

Hei,

kan noen forklare meg hvorfor jenter blir omskjært?
Hvordan utføres det?
Er det fordi de ikke skal nyte sex, el hva?

MaHa sa...

Når det gjelder Hege Storhaug er det ingenting som forbauser meg.Ifølge Usman Rana er Karita Bekkemellom mentalt omskåret.Det er hun ikke alene om å være.

Den Politiske Flyktning sa...

Jeg må vel få lov til å presisere at det skal og må slås hardt ned på barnemishandling av alle slag, men jeg er meget skeptisk til å la private interesseorganisasjoner drive spaningsarbeid. Politiet og ingen andre skal gjøre denne jobben ved mistanke om ulovligheter.

Koppe sa...

Johan Nagel, enkelte vil kalle å ta barn fra foreldrene og tvinge dem til å gjennomgå underlivskontroll for et overgrep også.

Her har HRS bedrevet ulovlig overvåkning, inngitt falsk anmeldelse, sløst med ressursene til både polit og helsevesen, og undergravet innvandrers tro på den norske rettsstaten... dette bør få konsekvenser for HRS!

Og hvordan har dette "reddet" døttrene? Kanskje foreldrene aldri hadde tenkt å omskjære dem, men hvis de har det, skal det bli bra vanskelig for politiet å gjøre noe uten å beskyldes for forfølgelse. Og hva hvis familien forlater Norge etter denne trakaseringen? Hvor tror du døttrene er i størst fare for å omskjæres, i Norge eller i foreldrenes hjemland?