onsdag 24. juni 2009

Overvåkingen fortsetter

Da var de meget omdiskuterte fotoboksene på vei, som skal overvåke bilisters gjenomsnittsfart over lengre strekninger. Jeg orker ikke en gang å ta opp de åpenbart negative aspektene ved dette påfunnet som selvsagt måtte dukke opp i bilismens helvete på jord, landet der man skal straffes og pines til evig tid fordi man er frekk nok til å kjøre rundt i et firehjulsdrevet motorkjøretøy (tohjulingene er jo enn så lenge unntatt både fotobokser og bompenger). Jeg priser meg bare lykkelig over å ha forlatt galskapen.

Derimot reagerer jeg på varselsskiltet som skal ledsage disse nye overvåkingssonene. Skiltet er en kombinasjon av det forholdsvis nye standardskiltet for fotobokser og et skilt som angir utstrekning. Problemet, som Statens Vegvesen naturligvis er pinlig klar over, er at dette er nøyaktig samme kombinasjon som mange land bruker for å angi at "i løpet av de neste 5 kilometerne kommer du til å passere en eller flere fotobokser, naturligvis uavhengige av hverandre". Det finnes ingen informasjon i skiltingen som understreker klart og tydelig at det i dette særnorske tilfellet gjelder gjennomsnittsmålinger over hele strekningen.

Her kommer staten til å håve inn urimelige summer på lykkelig uvitende turister som kommer til å få en særdeles ubehagelig overraskelse i posten noen måneder etter sin Norgesferie.

Planen for 2009 er intet mindre enn 40 overvåkingsstrekninger. Etter dette er det bare fandenivoldskheten som setter grensen, og all erfaring tilsier at denne grensen kommer til å ligge temmelig høyt. For å si det mildt.

Bra Norgesreklame, folkens!

Ingen kommentarer: