fredag 26. juni 2009

Internet er en døgnflue

Den aldrende science fiction-forfatteren Ray Bradbury kan neppe beskyldes for å være direkte teknofil.

Han ser ingen problemer med at bøkene hans er fritt tilgjengelige på biblioteket, men Gud forby at de skal være fritt tilgjengelige på Internett, dette forstyrrende og meningsløse mediet:
I et intervju med NY Times nevner Bradbury at en for en stund tilbake ville Yahoo legge ut en av hans bøker på nettet. Dette fremkalte en kraftig reaksjon: Fortatteren ba Yahoo dra til helvete, og hele Internett i samme slengen.

I følge Bradbury er nettet forstyrrende, meningsløs og uvirkelig. Det befinner seg bare et sted i lufta.

Man kunne argumentert med at mannen er gammel og sannsynligvis begynner å bli dement. Dessverre er Bradbury langt ifra noe enestående eksempel. Hele underholdningsbransjen synes å være proppfull av teknofober og internetthatere, noe som delvis forklarer bransjens utrettelige og vanvittige kamp mot sine mer teknologiinteresserte kunder, og mot moderne forretningsmodeller generelt. "Internet? Nei, det er en døgnflue, og dessuten er det jo bare porno og ulovligheter der. Vi holder oss til den gamle plastplaten, og den skal selges over disk i fysiske butikker. Det er fremtiden. Så det så. Alle som er uenig skal vi saksøke herfra til evigheten."

Ingen kommentarer: