torsdag 13. august 2009

Vil du ikke så skal du

Når den nye E6-strekningen mellom Gardermoen og Kolomoen står klar i 2015 kommer denne relativt korte veistrekningen til å være belemret med ikke mindre enn seks (!!!) bomstasjoner, og det vil koste ubeskjedne 82 kroner å forsere alle disse. Nok en gang skyver Regjeringen ansvaret for basal infrastruktur over på allerede hardt beskattede bilister.

Konsekvensen kommer naturligvis til å være at mange kommer til å kjøre på gamle lokalveier for å slippe unna denne urimelige avgiftsbyrden. Dette har samferdselsministeren allerede tenkt på, djevelsk utspekulert som hun er. Vil man ikke betale bompenger frivillig så skal man ganske enkelt tvinges til det:

- Statens vegvesen kommer til å følge ekstra godt med, og er det slik at det blir så mye trafikk på lokalveiene at det går ut over sikkerheten, kan det være aktuelt med tiltak, sier hun.


I første omgang snakker man da om å sette opp fartsdumper over alt på lokalveiene, for å trakassere folk til å velge "rett" vei. Gir ikke folk opp og begynner å ta i bruk den bompengebelemrede motorveien er det nærliggende å tro at et neste steg blir å sette opp bomstasjoner også på lokalveiene, slik man med stort "hell" har gjort flere steder i landet. På den måten rammer man både lokalbefolning, næringsliv, turister og andre gjennomreisende.

Heia Norge!

3 kommentarer:

ElmerFudd sa...

Og hvem er det sin feil at dette skjer ?
STATEN...

Og hvem er det som styrer staten ?
REGJERINGEN...

Og hvilkejævla lavpanna idioter er det som kan takke seg selv fordi de har havnet i denne uføra ?
ALLE DE SOM STEMTE, OG STEMMER RØDT..

Så ryk og reis med sytingen, gjør ett annet valg istedet.

RayMond1976 sa...

Så enig så enig.... Da de bygget bomstasjoner på Slitu valgte mange (les: så og si alle) å kjøre omkjøringsveien rundt bommene. Dette resulaterte i kraftig trafikklekkasje. Dermed tok det ikke lang tid før tiltak ble iverksatt, og omkjøringsveien er nå belemret med hele 20 fartsdumper, med ca 15-20 meter mellom humpene.... Rene humpetitt-veien. Fartsgrensen ble også redussert fra 80 til 60 på øvrige deler av veien for å øke tidstapet ved å velge veien.

Det faktum at det bor mennesker som MÅ kjøre denne veien hver eneste dag ble ikke hensyntatt i det hele tatt - disse har jo fått økt bilslitasje og verkstedregninger som grunn av dette.

Ingen tenkte heller på ambulanser eller brannbiler under uttrykning - disse kan jo ikke flise over humpene med flere tonn vann i bilen og med 20 humper med 15m mellomrom betyr det kraftig forsinket uttrykning som igjen kan være forskjellen på liv og død.

Nei politikere overrasker aldri når det kommer til grådighet og avgifter.

Unknown sa...

Ja det er skikkelig synd i dere østlendinger! I sogn og Fjordane har vi en bomstasjon som ALENE tar 175 kr - i tillegg til en masse ferjer som ikke bare tar penger for ferjeturen, men OGSÅ bompenger!