mandag 24. august 2009

Om å snu problemer på hodet


Politikere kjøper seg ut av helsekøene. Antallet private helseforsikringer øker. Dagbladet lurer på om dette er en trussel mot det offentlige helsevesenet.

Er det bare jeg som ikke helt forstår problematikken Dagbladet legger opp til?

Selvsagt kjøper politikerne seg ut av køene. De har råd til det, og de vil ikke vente to år i kø for å operere en skjev tå når de kan få fikset problemet nærmest på dagen ved en privat klinikk.

Og selvsagt kjøper folk som har råd til det private helseforskiringer for å vite at de får den behandlig de behøver den dagen de behøver den, om så utenfor landets grenser.

Om private helseforsikringer er en trussel mot det offentlige helsevesen? Selvsagt ikke, makan til frekkhet! De private helseforsikringene er jo intet annet enn en konsekvens av et utilstrekkelig offentlig tilbud, et symptom på en feilslått politikk om du vil. Hadde det offentlige helsevesen fungert så hadde det ikke vært en slik etterspørsel etter private tjenester.

Problemstillingen burde altså snus på hodet. Det offentlige helsevesen er en trussel mot privatpersoners livskvalitet og helse, og de private helseforsikringene er løsningen. For dem som har råd da, selvsagt.

Var det noen som nevnte "sjekkhefte-helse"?

Ingen kommentarer: