fredag 30. juli 2010

England ender "krigen mot bilistene"

Det er bare å gratulere britene med et symbolsk viktig steg bort fra overvåkingssamfunnet som har eskalert fullstendig ut av kontroll der borte de siste årene. VG.no kan i dag melde at den nye britiske koalisjonsregjeringen har bestemt seg for å kutte ut fotoboksene som har vært en torn i øyet på øyens bilister siden 1992. Årsaken er angivelig denne nye regjeringens løfte om å ende "krigen mot bilistene", og blir også motivert med å kutte offentige utgifter.

Statens Vegvesen i Norge har selvsagt ingen planer om noe slikt, ifølge leder for trafikksikkerhetsavdelingen Finn Harald Amundsen. Her skal kampen mot bilistene utrettelig føres videre, i stedet for å legge ressursene på alternative tiltak mot ulykker:

- Hvorfor er ikke dette aktuelt i Norge, i stedet for fotoboksene?

- Fordi ATK har vist at det gir en god effekt i å redusere antall personskadeulykker, og er et meget viktig trafikksikkerhetstiltak. Det er noe variasjon fra sted til sted, men ATK reduserer personskadeulykker med rundt 16 prosent, og noe mer når det gjelder de alvorlige personskadedene, ifølge Amundsen.

- I Swindon skrudde man av fotoboksene for et år siden, og det har ikke ført til økning i antallet drepte i trafikken?

- Jeg kjenner lite til Swindon, men tviler på at dette er statistisk holbart. Det kan være at de har gjort andre tiltak som har gitt effekt.

Eh, ja...kjære herr Amundsen, det er jo nettopp dette det dreier seg om. Du sier det jo selv. Man kan få bukt med antallet skadede og drepte i trafikken på andre måter enn gjennom å plage landets bilister med stadig flere og mer utspekulerte fotobokser:
“Effectively it was about road safety, we were spending all our road safety grant on maintaining the speed cameras. When speed only accounts for six per cent of accidents. We began to question what caused the other 94 per cent."
Det partiet som lover en stans i krigen mot bilistene også i Norge får min stemme ved neste valg.

Foto: MonkeyBoy69

Ingen kommentarer: