torsdag 17. juni 2010

Where there's a will there's a way

Yahya Wehelie er amerikansk statsborger, men har bodd i Yemen de siste 18 måneder. I løpet av denne tiden har han ifølge FBI hatt kontakt med mistenkelige personer, og har av den grunn havnet på USA's "no-fly" liste. Nå er han strandet i Egypt, og kommer seg ikke hjem til USA. Uten å kunne bedømme riktigheten i denne beslutningen så er det jo utvilsomt en litt kjedelig situasjon for den godeste herr Wehelie, det kan vel alle være enige om.

Men situasjonen er nå en gang slik den er, så hva med å slutte å klage og forsøke å finne løsninger? Flere cruiseselskaper trafikerer for eksempel Atlanteren, med avganger fra både København, Southampton og Barcelona. Dette må da dessuten være en langt mer komfortabel måte å transportere seg på enn å sitte inneklemt i et trangt flysete i time etter time?

Det gjelder å se mulighetene, ikke problemene.

Foto: Bruce Tuten

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tenk hvis de stopper han igjen på grensen,etter den lange turen.Han er bare ikke velkommen til statene.

Unknown sa...

Koedder du na? Mener du virkelig at uskyldige folk bare skal legge seg flate og la seg bli diskriminert? Hvis personen ikke har noe farlig med seg pa flyet og han er ikke en terrorist, og i tilllegg AMerikansk statsborger skal han bli nektet tilgang til landet? KVALMT! Man kan like godt bare begynne a ta frem david stjernene og sy dem pa jakkene til folk. Men i dette tilfelle bytte stjernene med en halvmane!

Den Politiske Flyktning sa...

Les gjerne artikkelen :) Han er på FBI's "no-fly" liste, og får altså ikke fly inn i USA. Han kan selvsagt komme seg dit på hvilken som helst annen måte, noe som også fremgår av artikkelen. Om han er uskyldig eller ikke vet vi altså ingenting om, men at det finnes måter å komme seg hjem på kan vi alle være enige om.

Unknown sa...

Uansett synes jeg det er helt tapelig. Snakket med en Amerikaner her om dagen om temaet, hvor jeg sa at jeg synes det er rart at familien til Binladen blir invitiert til den Amerikanske Ammbasaden pa middag. Da svarte han at selv om Binladen er en terrorist sa betyr det ikke at de ogsa er det.

Men her ser vi mennesker som blir nektet a fly fordi de har studert eller bodd/giftet seg i et land.
Helt utrolig. Men ja, het snakker vi om America da, alt gar ann. Det var jo de som hadde workcamps/konsentrasjons leier for Japanerne.

Unknown sa...

omtrent alle hvite og vestlige borgere.. syns det er greit..fordi de diskriminerer alt og alle.. uansett..

Så da er det helt greit... hvorfor tror du verden er drittlei vesten og hvit gjeerighet.. og terrorisme..?

hvorfor tror du hatet mot vesten øker??!?!?

jo pga sånne tåpelige idiotiske dobbeltmoral ting..

DE STØRSTE TERRORISTENE PÅ DNENE JORDA... er hvite mennesker..

med hvit hudfarge.. det er de ekte terroristene på jorda.. som dreper langt fler uskyldige på et år.. enn det noen terrorist har gjort gjennom verdenshistorien..

da mener jeg regjeringer.. politikere.. NORSKE..amerikanske.. dANSKE..

de er terroristene ... de største terroristene... som bruker sitt lands media for å hjernevaske innbyggerne..

dette har foregått i over 70 år nå...

I 1959 la FN fram en rapport om midtøsten's energi ressurser.. der det sto at den som kontrollerer de ressursene har full kontroll på framtida's økonomi..

OG dette var grunn til invasjon...

911 er fortsatt aldri blitt bevist at taliban sto bak eller osama..

eneste som la fram bevis var CIA ..altså amerikanere..

NORGE GIKK FEM PÅ... og nå er dete som okkupanter i et annet land..der dere skaper mer og mer fiender og terror..

NORGE FORTJENER TERROR... sånn som dere har drevet med..

OM dere tror dette ikke vil få konsekvenser for NORGE.. i det lange løp.. så er du en ignorant hjernevaska idiot!!!.

Terror kommer garrantert til å skje i NORGE.. og nordmenn har selv skyld i det.

Når du invaderer og dreper familier.. så må du regne med at de dreper deg tilbake..!!

Dette har aldir vært krig mot terrorisme..fordi de største terroristene er land som USa og NORGE.. som dreper langt fler uskyldige mennesker enn noen diktator gjør gjennom hele sitt liv...

Den Politiske Flyktning sa...

Ummm...ok. Da så.

Loewe sa...

@nikkelnikkel: Det har åpenbart allerede fått konsekvenser for Norge i og med at du og så alt for mange med deg har funnet veien hit.

Hvis du oppriktig føler slik for det landet og folket som gir deg så mye frihet at du kan spre selv forkvakltet hat uten konsekvenser, har latt deg og dine få del i velferden som har blitt bygget opp av mange generasjoner av nordmenn, så foreslår jeg at du vender tilbake til et av de diktaturene i Midtøsten du syntes å foretrekke. Gjør du ikke det bør du gå betraktlig stillere i dørene for du har avslørt deg som den hykleren du er.

Samira sa...

HEHEHE.. LIKER IKKE AMERIKANERE MUSLIMER SÅ BØR DE HA BALLER NOK TIL Å SI DET RETT UT, JEG VILLE HATT MER RESPEKT FOR AMERIKA OG TRODD PÅ AT DE BESKYTTER LANDET OG FOLKET! MEN Å FINNE PÅ SÅ TEITE UNSKYLDNINGER,,LAME LAME SIER JEG BARE AS,, JEG ER EN BÅDE SOMALER OG MUSLIMSK JENTE, MED NORSK STATSBORGERSKAP, OM NORGE HADDE NEKTET MEG Å KOMME TILBAKE... HELT ÆRLIG JEG HADDE IKKE BLITT SUR, MEN BARE DE GJORDE PÅ EN ÆRLIG MÅTE Å SAGT RETT UT.. DU KAN IKKE KOMME TILBAKE TIL NORGE..JEG HADDE SAGT TAKK FOR AT DERE LOT MEG VÆRE HER SÅ LENGE...SETTER VIRKELIG PRIS DET..

Unknown sa...

nikkelnikkel trenger å roe seg litt ned før hjertet stopper.
Det er flere sider av en sak, men hans innlegg virker for meg som er lagt inn av en ekstremist, og tro meg, de er jeg mer redd for enn noen annen folketype.
Terrorister finnes overalt uansett hudfarge.

Tilbake til det saken EGENTLIG handler om, at en amerikaner ikke får FLY hjem til USA, men er velkommen via land eller sjø.
Personlig mener jeg da at USA bør være villig til å betale hans transport hjem i bytte for den inndratte flybilletten, det må jo også være mye rimeligere enn å ha mannen på hotell og i full kost...