torsdag 22. oktober 2009

Office 2010 beta - hvorfor bry seg?

VG.no nevner at det er ventet en offentlig betaversjon av Microsoft Office 2010 i november. Man stiller seg spørsmålet om denne betaversjonen vil komme til å koste noe (hvem i himmelens navn betaler for å teste et uferdig produkt?), og man kan meddele at det vil komme en gratis grunnversjon av produktet, Starter Edition, som vil være reklamefinansiert.

Personlig har jeg bare et eneste spørsmål: Hvorfor i himmelens navn skal noen bry seg om dette? Microsofts kontorpakkemonopol er over, så hvorfor skal man betale en masse penger eller bli tvunget til å se på reklame bare for å kunne utføre helt basale funksjoner som man kan få gratis, reklamefritt og vel så bra av andre leverandører?

Jeg kjører OpenOffice.org på en pc og Lotus Symphony på en annen. Begge to fungerer utmerket, og er kompatible med de nyeste MS Office-dokumentstandardene. Jeg har venner som sverger til Google Apps. Alle disse alternativene er gratis, har ingen irriterende reklame, og oppfyller alle behov du måtte ha til tekstbehandling, regneark og presentasjoner.

Slutt å støtte en gammel, utdatert kjempe av gammel vane.

Ingen kommentarer: