tirsdag 27. oktober 2009

Her manglet det minst en bot...


Formel 1-stjernen David Coulthard pådro seg en bot på ubeskjedne 180.000 kroner etter å ha kjørt i opp til 260 km/t over en bro i India i forbindelse med en reklamejippo. Fartsgrensen over broen var stedvis 50 km/t og stedvis 100 km/t. Her er det jo en del interessante momenter å ta fatt i...

1. Hvordan i himmelens navn kan bøtenivået i India, der en gjennomsnittlig årslønn ligger på 10-12000 kroner, være så dramatisk mye høyere enn i Norge?

2. Hvordan i alle dager regnet man med at Couthard skulle klare å beregne på øyemål en hastighet på henholdsvis 50 km/t og 100 km/t? Vel er mannen en dreven sjåfør, men har man ikke speedometer i bilen så har man ikke det.

3. Når politiet først fant ut at de skulle firedoble sin lokale politistasjons årlige inntekter gjennom å bøtelegge Coulthard, burde de ikke også slengt på 100.000 kroner i bot for å ha kjørt en uregistrert og ikke godkjent bil på offentlig vei? For ikke å snakke om noen titusener i bot for å ha utført donuts på broen etter denne skrekkelige råkjøringen.

Foto: nic@

2 kommentarer:

Unknown sa...

Helt enig med deg. Nå er det vel sikkert RedBull som står for kostnadene, så det går vel sikkert på den store tapskontoen.

Hadde det vert "Red Cow" istedenfor "Red Bull", hadde det vel vært en helt annen sak, for kua er vel fremdeles hellig i India..;)

Unknown sa...

Er det ikke åpnebart at dette er en del av showet rundt bruen? Hadde aldri hørt om denne brua ellers. Ender vel med at "boten" forsvinner mystisk på nachspielet og at politisjefen blir god & full på Crystall-bobler.....