mandag 6. april 2009

Man må for all del ikke overdrive


Jeg måtte nesten le litt da jeg leste Dagbladets referat fra sikkerhetsrådets krisemøte i natt. Kina har, som vanlig ,tatt tyrannenes parti, og fått med seg andre tvilsomme land som Libya og Uganda på å kjøre en meget forsiktig linje mot Nord-Korea. Intet nytt under solen, dessverre. Tragikomisk nok føyer det seg elegant inn i rekken av lignende situasjoner der FN fremstår som et fullstendig tannløst og ufrivillig komisk organ, og stiller seg åpent for vitsemaking på Saturday Night Live og andre humorprogrammer:
"Nå skal vi virkelig vise dem! Denne gangen har de gått for langt! Vi forfatter et meget krasst brev der vi skriver at om de skyter opp flere raketter så kommer vi til å gå enda hardere til verks, og forfatte et enda krassere brev! Om ikke dette får dem til å stoppe så vet ikke jeg!"

I mellomtiden sitter Kim Jong-il og ler seg fordervet over de spredte fordømmelsene som har kommet fra ulike hold i verden, vel vitende om at det ikke finnes noen som helst reell makt bak dem. Det blir naturligvis ingen isolering, det blir ingen boikott eller sanksjoner.

Eller, som Kinas FN-ambassadør uttrykte det:
"enhver reaksjon fra Sikkerhetsrådet må være forsiktig og ikke overdreven"
Yeah, right.

Foto: soschilds

Ingen kommentarer: