tirsdag 21. april 2009

Dørvakter = dyr

Da dukket enda et tilfelle om unødvendig og overdrevet dørvaktvold opp i media, og denne gangen er det en apekatt som også tidligere er dømt for vold som dørvakt, som har fått utfolde seg fritt. Slik jeg tolker VG's artikkel har handlingsforløpet vært omtrent som dette:

  • Gjesten, som antakeligvis er beruset, i alle fall til en viss grad, vil hente jakken sin i garderoben. Jakken har blitt ødelagt, men vakten, som er edru (dog antakeligvis proppfull av anabole steroider og andre "næringsmidler" som hemmer tankevirksomheten og impulskontrollen) krever fortsatt betalt for at han har gjort en så god jobb med å passe på gjestens jakke.
  • Gjesten griper fatt i dørvakten, og dørvakten slår gjesten i ansiktet. Bare dette må vel kunne klassifiseres som overdrevet vold i forhold til den trusselen gjesten representerte.
  • Dørvakten springer imidlertid etter gjesten og hans følge, og mishandler denne på det groveste, enda gjesten på dette tidspunkt er på vei bort fra utestedet og ikke utgjør noen som helst trussel. Gjestens venninne får stoppet dørvakten fra å ta livet av gjesten.
Dørvakten dømmes til å betale ynkelige 30.000 kroner i erstatning og oppreisning til offeret. Jeg kan ikke lese at det er idømt fengsel, hvilket er ganske oppsiktsvekkende for et slikt tilfelle av grov vold som att på til utøves av en person hvis jobb skal være å unngå nettopp slike situasjoner.

Som om denne fullstendig latterlige straffen ikke er hån nok mot offeret så anker denne apen av en dørvakt dommen!

- Min klient synes dommen var litt streng og har anket straffeutmålingen. Han opplevde at han ble angrepet. Han erkjenner at det utviklet seg til en beklagelig og altfor voldelig episode, men han ble kraftig provosert i forkant og det var årsaken til anslaget ble så voldsomt, sier forsvarer Cathrine Pryser Grøndahl til VG Nett.

Litt streng??? Man er notorisk voldskriminell, mishandler en forsvarsløs person på det groveste, slipper fengsel, og er frekk nok til å kalle dommen streng? Det er bare å håpe at dommen skjerpes betydelig i neste instans.

Og hvorfor er det egentlig slik at så mange utesteder ansetter voldskriminelle aper fulle av anabole steroider som dørvakter? Tror de at slike idioter kan ordne opp i noen som helst konflikter på en måte som ikke stiller utestedet i et ekstremt dårlig lys? Vold på rullebladet burde være diskvalifiserende for en slik jobb, og urinprøver med jevne mellomrom burde være obligatorisk for den som blir ansatt.

Ingen kommentarer: