onsdag 10. november 2010

Stating the obvious

Leser med vantro hvordan OSL og Tollvesenet forsvarer dagens praksis der passasjerer som kommer fra utlandet og skal fly videre innenlands må fortolle bagasjen sin, ta den med seg opp i avgangshallen, stå i kø for å sjekke den inn igjen, for til sist å stå i kø gjennom sikkerhetskontrollen for å komme inn igjen i terminalen. Angivelig er det helt essensielt for å kunne avdekke narkotika og andre uhumskheter som kommer fra utlandet.

Det påpekes også at andre land har liknende praksis. Det er jo vel og bra det, men om man tror at Gardermoenløsningen er den beste løsningen på dette har man kanskje ikke vært særlig mye ute i verden. Her er en rimelig enkel løsning som kan gjøre det hele mye enklere og smidigere:

Plasser en baggage drop rett etter tollen. Da fungerer det slik at man henter sin bagasje på bagasjebåndet, går gjennom tollen, og sjekker den inn igjen umiddelbart etterpå. Videre kan man i direkte anslutning til dette bygge en trapp opp til innenriksterminalen og ha en egen liten sikkerhetskontroll der. Dette burde gjøre det betydelig kjappere og smidigere å være i transit, og fungerer glimrende på store flyplasser jeg har vært på rundt omkring i Europa og USA.

Værsågod.

Ingen kommentarer: