søndag 14. mars 2010

IFPI: -Norge behøver lover som tillater vilkårlig sensur av Internett

- Nå har to rettsinstanser spilt ballen over til Kulturdepartementet. For oss oppleves det som bortkastet å bruke mer tid og økonomiske ressurser på å forfølge dette videre. Vi mener at avgjørelsene fra de to rettsinstansene er så klare at lovgiver nå må ha et sterkt insitament til å få på plass en tydeligere regulering på dette området, sier Thorsby til Tono.no.

Kilde.

Sagt på en annen måte: To rettsinstanser har gitt klar beskjed om at det ikke finnes lovhjemmel for å la private særinteresser pålegge ISP'er å sensurere sider med materiale som de finner uønsket. Politikerne må derfor snarest få på plass slike lover slik at nettet kan sensureres etter særinteressenes forgodtbefinnende.

Jeg vil minne om at det derimot finnes lovhjemmel for å straffeforfølge dem som legger ut straffbart materiale allerede i dag. Loven gjelder for Internett som for resten av samfunnet, og spørsmålet er om landets lovgivende forsamling vil at man skaper et parallelt lovverk for Internett, der særinteresser har politimyndighet og rettsikkerheten er satt ut av spill, slik man ser i andre land?

1 kommentar:

euqid sa...

Ja, les denne du:
http://www.aftenbladet.no/debatt/1174479/I_hemmelighetskal_nettet_strupes.html