fredag 26. mars 2010

Hvorfor sensurere?

Hvorfor i himmelens navn sensurerer samtlige nettaviser bildene av de norske kronidiotene som har fartet rundt på New Zealand og gjort skade på en skjør og unik fauna som lokalbefolkningen selv gjør så mye for å bevare? Disse apene har jo selv lagt ut videoklipp av sine lavpannede eskapader på Internett, og jeg formoder at disse videoene ikke var sladdet - at de med andre ord ikke hadde noe imot å vise verden med all tydelighet hvilke komplette fehoder de er. Hvorfor følger ikke nettavisene opp og viser de usensurerte bildene?

Oppdatering: Takk til Ole i kommentarfeltet under for linken til 3news.co.nz som har bilder og video av disse "tøffingene" i fri dessur:

7 kommentarer:

RoyalGard sa...

For noe idioter, håper de får bøter slik at de blir gjeldsoffer resten av livet, samt utvist på Livstid samt fått en real omgang Juling!

Makan til idioter

Unknown sa...

Kunne ikke vært mer enig..

Fotofantasticc sa...

eg foreslår at vi bare får oppfordre lesere og publikum til å offentliggjøre dette selv, både med navn og bilde.
Makan til respektløst!!!!

Unknown sa...

Bilde og fornavn på karene finnes her:

http://www.3news.co.nz/Norwegian-tourists-kill-endangered-Kiwi-wildlife/tabid/1216/articleID/148338/Default.aspx

(Nyhetsreportasje fra NZ TV)

Hufsa sa...

Trodde neandertalere var utdødd. Skulle vare vært usensurert, når de er så tåpelig så kan de bare ha det så godt at fjesene deres er på nettet.
Håper bare ikke norske myndigheter gjemmer dem bak mammas skjørt, men lar dem ta straffa si, for de gir jo et utrolig godt bilde av oss Nordmenn...

Koppe sa...

Kan jo si meg delvis enig, men det har vel med opphavsrett og privatliv å gjøre...

Om noe selv offentligjør et bilde av seg for et bestemt formål (å skryte) på en site, betyr ikke det at det er fritt frem for andre å bruke bilde til et annet formål uten deres eksplisitte tilatelse.

Vi har jo sett problemet snudd på hodet ofte, hvor bilder noen har lagt ut på hjemmesider eller FaceBook, senere har havnet på pornosider ol.

Selv om de har lagt ut bilde/video, er det de som bestemmer hvordan det kan brukes.

CyberRoar sa...

youtube videoen er repostet: http://www.youtube.com/watch?v=nj6z2DLY5eQ

Det er sikkert mange slike turer som ikke har blitt gjort tiljengelig som video på nettet, som vi dermed ikke vet noe om. Får håpe at folk tar hintet nå og unngår slik tullejakt i fremtiden. Jeg lurer på om de viste hva som var jaktbare arter og hvilken jakttid som gjelder, og betalte de lokal jaktlisens?