onsdag 3. februar 2010

Hvordan skape kaos

Bergenserne har gjort det til en kunstform å skape det fullkomne trafikkaos. Det kan fremstå som et mysterium hvordan et lite kystsamfunn med drøyt 250.000 innbyggere kan havne i et slikt uføre, men oppskriften på kaoset er enkel:

1. Bygg en trafikkmaskin av dimensjoner, Danmarksplass, der absolutt alle som skal ferdes fra en kant av kommunen til en annen må innom. "Alle veier leder til Danmarksplass", rett og slett.

2. Glem deretter smarte løsninger som planfrie kryss, som på et eller annet vis kunne sørget for en viss flyt i det trafikkaoset man har lagt opp til i denne trafikkmaskinen. Lysregulering gjør seg mye bedre...

3. Vent noen år, til trafikken har blitt ulidelig for pendlere såvel som beboere, og fjern deretter et par kjørefelt for å ta kaoset til nye høyder.

4. Legg til naturforhold og værfenomen som gjør at man i tillegg må legge fullstendig ugjennomtenkte restriksjoner på biltrafikken.

Og voila. Man har en by som jeg ikke kan fatte og begripe at andre enn hardbarkede masochister orker å bo i. Og bompenger skal man betale uansett hvor man skal stå i kø, to add insult to injury.

Gratulerer!

1 kommentar:

Gertrud sa...

Ekstremt rørende enig. Det er billigere å dele ut gratis munnbind til de av befolkningen som plages enn å sette krokbein på en hel by. (som tross alt ikke er Mexico City på langt nær). Guri malla!

Som du sier, det er jo bare en liten kystby! Og alt skryt om ekstra busser? Hvilkel DIGER løgn! Så ikke en eneste ekstra rutebuss for oss i Laksevåg. Jeg er RYSTET!!

Ikke tale om at jeg tenker prøve å ta bussen igjen! Og snart blåser det igjen!! (: