torsdag 14. januar 2010

Nachtspielforslag fra Sintef


Sintef foreslår at flere norske tunneler bygges med lys i ulike farger og effekter, á la Lærdalstunnelen, fordi det angivelig er så skummelt å kjøre i en tunnel der belysningen er ensfarget og har til hensikt å bedre sikten, ikke humøret. Det foreslås att på til å ettermontere slikt dilldall i eksisterende tunneler.

Makan til pølsevev har jeg ikke hørt på lenge. Har det gått opp for Sintef at AS Norge er så ynkelig og fattig at de ikke en gang har råd til å utbedre kritisk dårlige veier, langt ifra bygge nye? Innser Sintef at merkostnadene for å bygge slike fancy schmancy tunneler i sin helhet vil lempes over på landets bilister, som allerede betaler så godt som alt av vei- og tunnelbygging i dag gjennom bompenger (med unntak av nordpå, der tar staten regningen og kaller det "distriktspolitikk")?

Den dagen staten atter tar ansvar for utbygging av basal infrastruktur i Norge må man gjerne bygge tunneler med teaterscener og drive-in kinoer for min del, men inntil dette skjer, med andre ord sånn cirka når griser kan fly og helvete fryser over, så må man selvsagt bygge så billig som overhodet mulig.

Foto: Marco Vossen

Ingen kommentarer: