fredag 27. juni 2008

"Im fast"

VG kan i dag bringe nyheten om at personlige bilskilter endelig, etter alle disse årene, kanskje kan bli en realitet i Norge. Jeg husker diskusjonen pågikk mens jeg enda bodde der, og argumenter som "er dette nødvendig da?" og "nei, dette er ikke noe vi skal prioritere" dominerte debatten politikerne imellom, med den bitre bilhateren Torild Skogsholm som samferdselsminister, ivrig motstander av all bilrelatert moro og sjefsarkitekt bak torpederingen av forslaget.

Velkommen etter, er vel min første innskytelse. Nabolandet i øst har jo for eksempel hatt denne muligheten "hur länge som hälst", og avgiften fra disse skiltene har gått til trafikksikkerhetsarbeid. Hvorfor norske politikere frem til nå har funnet dette helt uinteressant kan man bare spekulere i.

Kan det kanskje være slik at problemer med å identifisere biler som passerer de etter hvert utallige bomstasjonene i landet har hatt en finger med i spillet? Eller kanskje et tilsvarende problem med fotoboksene, som jo heller ikke er en ubetydelig inntektskilde for Staten? På en annen side er det jo et tveegget sverd dette her. Det er tross alt enklere for allmuen å rapportere til politiet en bil med nummerskilt "IM FAST" enn en med nummerskiltet "DK659112".

Ingen kommentarer: