mandag 23. november 2009

Her må det saksøkes!

Den nye nettleseren til Opera har innebygget funksjonalitet for enklere å dele filer. Hva? Fildeling??? Jeg regner med at underholdningsmafiaen med Marte Thorsby i spissen umiddelbart går til sak her, ettersom Opera nå åpenbart legger til rette for at privatpersoner kan drive med ulovlig, ikke-kommersiell, fildeling av opphavsrettsbeskyttet materiale.

En løsning som burde være akseptabel for denne parasittbransjen er for eksempel en bot på 30 millioner kroner, basert på et fiktivt inntektsbortfall, som straff for å "utstyre kundene sine med et produkt som kan benyttes til ulovligheter" (ja, en bil kan også benyttes til å begå ulovligheter, men denne bisarre presedensen gjelder bare Internett må vite) og selvsagt et krav om at Opera umiddelbart begynner å overvåke all fildeling som foregår gjennom denne tjenesten og filtrerer bort det som kan være opphavsrettsbeskyttet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Platebransjen eller underholdningsindustrien kan ikke saksøke Opera for å lage denne funksjonen, det er brukerens ansvar å ikke dele eller laste ned copyright materiale. På samme likhet som BitTorrent teknologien som er den mest brukte fildeling metoden i dag. Personen (Bram Cohen) som laget teknologien kan Ikke kan bli holdt ansvarlig hvis personer bruker BitTorrent teknologien for å dele filmer og musik. Samme går for BitTorrent klientene, Det er brukerne som har all ansvaret.

Den Politiske Flyktning sa...

De kan ikke, eller burde ikke kunne, men likevel blir torrent trackere rutnemessig saksøkt av denne bransjen fordi de tilbyr infrastruktur som muliggjør deling av opphavsrettsbesktyttede filer mellom to privatpersoner. Og dommerne legger seg villige på ryggen og dømmer ukritisk i bransjens favør, og undergraver dermed rutinemessig mere conduit prinsippet og selve konseptet med Internett. Go figure.